Vagabond – skor som håller

18 mar

Vagabond – skor som håller

Planerar du att bara investera i ett par riktigt bra skor i år, och funderar på vad du iså fall ska välja? Skor från Vagabond som är ett av Europas ledande varumärken och har en tillverkning på över två miljoner skor om året. Det finns alltså ett utbud som passar för alla fötter och tillfällen. Till fest eller vardags, för dam eller herr. Dessutom jobbar dom med hållbarhet och miljöfrågor, god kvalitet och rimliga priser.

Hållbart mode

Konsumtion är ett miljöproblem som behöver tas tag i av både konsumenter och tillverkare. Vagabond jobbar med hållbart mode och återvinning av vissa återbrukbara material. Dom uppmuntrar dig som konsument att lämna in dina använda, men fortfarande fungerande skor, till second hand-, begagnatbutiker eller välgörenhet.
Ett annat steg som Vagabond arbetar med för att skapa en bättre miljö med sina skor är att faktiskt återvinna de skor som har gjort sitt istället för att bara slänga bort dom. Projektet för återvinning av material för skotillverkningen är fortfarande i startgroparna, men ändå ett medvetet och viktigt steg att ta. Att bära skor av återvunnet material blir en vinst för både konsument och tillverkare men även för miljön i det långa loppet.

Skor av återvunnet material finns att hitta i alla Vagabonds egna butiker som finns bland annat i Sverige, Finland, Tyskland och Danmark.

Slitstark och trendig

Den mest populära skon just nu för både dam och herr är utan tvekan den tidlösa sneakern. Det fina med just dessa skor är att dom passar till alla tillfällen och funkar i stort sett året runt. Äger man ett par sneakers behöver man ingen överflödig skogarderob tack vare att dom passar sig lika bra till ett par jeans och vanlig vardagslook, som till en mer elegant och festlig långklänning. Vagabond erbjuder mjuka, bekväma och stilrena skor vilket är kännetecken för just denna modell. Skön vardagslook eller uppklädd feststass – du väljer!

Vagabond har ett bra utbud på storlekar och ligger inom en rimlig prisklass. Dessutom bidrar du till miljö- och hållbarhetsprojektet vilket kan ses som en vinst i sig. Köp, använd och njut, men glöm inte att återvinna dina skor när det blivit dags för ett par nya!